Tim stelt zich in TALK vragen over de ‘werkbaarheid’ van de staat België. Beter met deelstaten of terug 1 staat. Een nogal gevoelige vraag in België maar dat is nu net TALK! Alles in vraag stellen.

 

 

One thought on “TALK! TIM STELT EEN ZEER GEVOELIGE VRAAG OVER BELGISCHE STRUCTUREN

  1. België te duur om te blijven bestaan? Natuurlijk. Maar de vraag is dan: wat zet je in de plaats? 1 structuur met 1 parlement en 1 verkiezing (nationaal). Ik denk, als je de geschiedenis van B een beetje kent, dat je van aan de overkant van de taalgrens met dit voorstel vlug terug thuis zal zijn. Denk je nu echt dat Franstaligen ooit het principe van ‘1 stem is evenveel waard over heel B’ zullen aanvaarden en hun privileges zullen opgeven. Utopie. En dat is nu juist de tragedie van alle staatshervormingen tot nu toe: het is een ongekookt ei geworden waar iedereen wat in klutst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>