inettv.online zet zwaar in op online tv via sociale media en online videodiensten. De eerste online tv producten zoals TALK! beten de spits af. In het najaar starten nog nieuwe kanalen die je online kan bekijken, wanneer en waar je wil. De uitrol van onze kanalen in België, Nederland en Duitsland zal in het najaar van 2017 en voorjaar 2018 stapsgewijs gerealiseerd worden.

Online tv is de nieuwe trend, geen verre toekomstmuziek…dat heeft Facebook ook begrepen. Onze online video’s halen nu al, zonder promotie, duizenden kijkers via Facebook.

Als het aan Mark Zuckerberg ligt, kijkt binnenkort haast niemand meer naar de klassieke televisiekanalen, maar gaan we voor onze dagelijkse portie feuilletons, nieuws en shows linea recta naar zijn Facebook. Vandaag lanceert Facebook ‘Watch’, wat aanvankelijk vooral shows zal tonen van Buzzfeed, Tastemade, ATTN en Condé Nast. Dat meldt Business Insider.

Gebruikers kunnen Watch als tabblad vinden in de app en de website van Facebook. Het gaat om een gepersonaliseerde pagina met programma’s die Facebook aanbeveelt en shows die vrienden van de gebruiker hebben bekeken. Tijdens het kijken kunnen mensen reageren en de commentaren van andere kijkers zien.

De programma’s voor Watch zullen speciaal voor het platform worden gemaakt. Voorlopig gaat het dus nog alleen om Amerikaanse programma’s, zoals een kookshow voor kinderen. Ook wordt er wekelijks een honkbalwedstrijd uit de Major League live uitgezonden.

Voorlopig is het maken van programma’s weggelegd voor een select groepje gebruikers. Later moet iedereen de mogelijkheid krijgen een programma te maken en aan te bieden op Watch. Dat zal waarschijnlijk gebeuren als de dienst verder wordt uitgerold. Het is nog niet bekend wanneer Facebook Watch naar Europa brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>