Nederland loopt altijd wat voor op Vlaanderen maar de kloof wordt kleiner. Deze cijfers bvestigen het initiatief van inettv…. juist op tijd 🙂 Het is al het negende kwartaal op rij dat het aantal tv-aansluitingen daalt. Het aantal televisie-aansluitingen in Nederland is afgelopen kwartaal gedaald met 0,2 procent. Er zijn nu minder dan 7,4 miljoen aansluitingen. Het is al het negende kwartaal op rij dat het aantal tv-aansluitingen daalt, meldt marktonderzoeker Telecompaper woensdag.

Het aantal digitale tv-aansluitingen groeit nog, maar die groei was in de eerste drie maanden van dit jaar onvoldoende om de daling in analoge tv-aansluitingen op te vangen.

Televisie wordt nog altijd in meerderheid via de kabel bekeken. Ruim 57 procent van de Nederlanders heeft zo’n aansluiting. Televisie via DSL is goed voor 19 procent van de aansluitingen en glasvezel haalt bijna 15 procent. Satelliet-tv en Digitenne blijven allebei onder de 5 procent steken.

De komende jaren neemt het aantal mensen met een tv-aansluiting verder af, verwacht Telecompaper. Tot 2021 gaat dat met 1,1 procent per jaar. Meer mensen zullen via internet naar tv en video kijken en geen aansluiting meer nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>