De gebruikers van de videosite YouTube bekijken elke dag een miljard uur video (!). Dat meldt YouTube in een blogpost. Daarmee is de hoeveelheid afgespeelde video op de site verdubbeld tegenover 2015.

De videowebsite YouTube is per dag goed voor een miljard uur afgespeelde video. Dat is een verdubbeling tegenover 2015. Eind 2014 lag het aantal bekeken uren video per dag op ongeveer 300 miljoen uur.

Het team achter YouTube leest zijn succes niet af aan het aantal keer dat video’s bekeken worden, maar aan de tijd die gebruikers besteden aan het kijken van video’s. “Dat is het geweldige aan deze mijlpaal”, schrijft Cristos Goodrow, het hoofd van YouTube binnen Google, in een blogpost.

Het succes komt volgens Goodrow voort uit “de fantastisch diverse video’s die creatieve mensen elke dag maken”. “Over de hele wereld besteden mensen meer dan een miljard uur per dag aan het belonen van hun eigen creativiteit, het ontdekken van nieuwe muziek, zichzelf op de hoogte houden van het nieuws en de nieuwste trends ontdekken.

Lees vooral dit artikel in de Wall Street Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>