Jonge mensen lopen massaal weg van tv en zitten online. De nieuwswebsite Buzzfeed als voorbeeld. Het model is een combinatie van nieuws en virale artikelen, lijstjes die mensen delen via sociale media. Daarbij is het verdienmodel native advertising: gesponsorde content die ook viraal moet gaan.

De nieuwste en snelst groeiende tak van BuzzFeed is online video. Het is een trend die overal op het internet zichtbaar is. Video spreekt millennials aan en adverteerders willen het graag. Televisiestation NBC investeerde afgelopen jaar 200 miljoen dollar in BuzzFeed. Bij video ligt de nadruk op entertainment. Dat kan op termijn ten koste gaan van hun nieuwsrubrieken. Analisten bij CNN verwachten dat BuzzFeed uiteindelijk het nieuws zal aanpakken om ruimte te maken voor meer winstgevende activiteiten als online video. Buzzfeed is opgericht in 2006 in New York als nieuwswebsite en internet mediabedrijf. In 2015 werd de waarde van Buzzfeed geschat op 1,5 miljard dollar.

Je kan hun succesvol Youtube kanaal hier bekijken. Let vooral op de kijkcijfers šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>